Voor ons alleen

Al heel lang komen we regelmatig in Trompenburg Arboretum. Maar het Arboretum helemaal voor ons alleen hebben, dat was ons werkelijk nog nooit overkomen.

We hadden, zoals dat nu overal gebruikelijk is, een tijdslot gereserveerd voor maandag 10.00 uur. Bij reservering zag ik dat het Arboretum al om 09.00 open zou zijn. Dat vond ik wel vreemd, maar ja, nieuwe omstandigheden, nieuwe tijden nietwaar?

Toen we aankwamen bleek dat het toch pas om 11.00 uur zou open gaan. Die tijd was dus een foutje op de website en zal binnenkort wel veranderd worden. Maar… we waren er nu en mochten gewoon doorgaan. Anderhalve meter afstand houden….? Een fluitje van een cent, we konden wel 100 meter uit elkaar lopen 😉

Alsof de tuin voor ons alleen was, heerlijk rustig dus… En daar maakten we gretig gebruik van. Zeer op ons dooie gemak liepen we over de bekende paden. Bekeken de bomen, bloemen en planten uitgebreid en brachten zo dus een uur in alle rust door. Om 11.00 uur werd het niet veel drukker. Want ja, die tuin is zo groot, daar kun je met gemak met 100 mensen zijn zonder elkaar te hinderen.

En ondertussen werd ons huis schoongemaakt door de hulp, die dus ook alle vrijheid had. Je zou bijna spreken van een win-win situatie, als het Coronaspook niet zo’n vervelende aanleiding was!

6 thoughts on “Voor ons alleen

  1. Ik kan me voorstellen dat het een heel fijn gevoel is als je daar in je uppie rond kan lopen. Ik was ook op zo’n plaats. In the middle of nowhere… heerlijk ontspannen is dat.

  2. Dat geeft dan toch een “gerust” gevoel. Weinig bezoekers en veel ruimte. Hier begint iedereen stilaan te doen alsof er nooit corona is geweest. Afstand wordt niet meer zo gerespecteerd en in sommige winkels lopen er echt veel meer klanten dan er eigenlijk “toegelaten” zijn. Ik vraag me af of dit allemaal wel goed blijft gaan. Laat ons hopen want ik wil deze zomer niet terug “op slot”.

Comments are closed.