Kinderboerderij

Kinderboerderij “De Blijde Wei” ligt er nu maar verlaten bij. Het hek is dicht. Er klinken nu geen kinderstemmen. Alleen de medewerkers zijn er om de boel te onderhouden en de dieren te verzorgen.

Maar de dieren zijn er nog wel. Die trekken zich niks aan van Corona en vinden het misschien wel rustig. Nu kunnen ze heerlijk spelen in de wei en worden ze niet achterna gezeten door lawaai makende kinderen.

Het ziet er wat “terug in de tijd” uit. Jetses zou hier nog leuke platen hebben kunnen tekenen. Vroeger was dit een echte boerderij. Alles is nog authentiek en ademt een sfeer van vroeger.

Wij kwamen hier al met onze kinderen en nu komen er buurkinderen met hun pappa en mamma naar toe. Normaal gesproken is het er altijd wel druk. Op de parkeerplaats bij de grote witte Kip staan meestal rijen auto’s, want ook opa’s en oma’s gaan graag even een kijkje nemen. Net als wij dus deden, maar nu vanaf het wandelpad langs de sloot.

4 thoughts on “Kinderboerderij

  1. Beetje meer leven op straat mag van mij wel.
    Maar eerlijk, de gigantische drukte die er soms kan zijn, die mag van mij wegblijven.

  2. Veel mensen komen nu echt in de problemen. Bij het dierenpark hier in Born(L) kun je dieren adopteren. Ze missen zoveel inkomsten daar dat ze anders echt kunnen sluiten. Gelukkig krijgen ze nu veel steun door verschillende acties.

Comments are closed.