Hijgerig

We hebben dan nu toch onze Corona-virus besmettingen. En wat kunnen we er hijgerig over doen.

Met name het NPO-nieuws op de tv maakt er naar mijn mening een beetje een potje van. Met experts, verslaggevers voor het ziekenhuis, met ellenlange verhandelingen.

Het is beslist een ernstige zaak. Niemand zal daar aan twijfelen. Maar het lijkt mij onvermijdelijk dat we er allemaal in meer of mindere mate mee te maken krijgen. En wat kun je er tegen doen? Niet veel! Zorgen dat je gezond eet, geen grote mensenmassa’s opzoeken, wat vaker je handen wassen en verder hopen dat het je deur voorbijgaat.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die er een beetje humor in zien, zoals deze man die ik op Facebook voorbij zag komen. Beter dan de op geld beluste graaiers die waarde-loze mondkapjes tegen woekerprijzen verkopen.

9 thoughts on “Hijgerig

  1. Ik werk in de schoonmaak en kreeg van een werkgever een corona protocol toegestuurd. Dat bestond uit 3 punten die je eigenlijk altijd al volgt. Hoesten in je ellenboog. papieren zakdoekjes gebruiken en na gebruik weggooien en vaker je handen wassen. Zon summier protocol geeft mij niet het idee dat het om een ernstige situatie gaat. Wel kregen we te horen dat als de klant erom vroeg we extra dingen schoonmoeten maken zoals deurkrukken enz, , daar krijgen we geen extra tijd voor trouwens, dus gaat niet lukken. Bovendien heeft het wat vaker schoonmaken van een deurkruk niet veel zin als het personeel wat er werkt zelf niets doet om besmetting te voorkomen. Want mijn collega die de toiletten ronde doet ziet veel mensen die niet eens de moeite nemen om hun handen te wassen na een toiletbezoek. En dat terwijl er op de verschillende afdelingen kisten met fruit staan dat de meeste mensen op eten zonder het van te voren te wassen. Dan heeft dat extra schoonmaken van deurkrukken , telefoons etc ook niet veel zin.

  2. We hebben er in zover mee te maken dat de collega van mijn man niet mag werken omdat ze in contact is geweest met 2 patiënten. Maar wat als iedereen die in de gezondheidszorg werkt en die in contact is geweest met een Corona patiënt niet meer mag werken??

  3. Die rust is hier ver te zoeken Meer dan 40 besmettingen op nog geen 10 km van hier. Dan wordt de dreiging en het risico toch groter. In de euregio wordt veel heen en weer gereisd.

  4. Langdurige tv-programma’s worden gevuld met allerlei ‘deskundige’ lui, die komen zeggen dat ze het allemaal ook niet weten. Treurigmakend.

Comments are closed.