From Russia…

Over de hele wereld moeten mensen eten. Dus zul je over de hele wereld winkels vinden waar je eten kopen kunt. En omdat elke cultuur andere gewoontes heeft, zul je ook andere dingen in zulke winkels kunnen kopen.

In de moderne wereld kunnen we steeds meer “vreemde” spullen kopen, want mensen blijven zoeken naar juist datgene wat ze van thuis kennen. Dus in een stad als Rotterdam vind je winkels voor diverse nationaliteiten. Zelf ga ik regelmatig naar een Turkse supermarkt, want daar hebben ze verschillende soorten filodeeg, heerlijke feta en prachtige grote, zoete dadels en abrikozen. En voor een speciaal soort kaas ging ik weleens naar de Italiaanse super in de stad. Op de markt vind ik Portugese, Spaanse en Marokkaanse kramen met kruiden, gedroogde bonen en olijven.

Maar dit winkeltje kende ik nog niet. Blijkbaar is de Russische gemeenschap in de stad groot genoeg voor een eigen supermarktje. Binnenkort ga ik daar eens rondneuzen, want wie weet, wil Marlika na haar behandeling in Moskou alleen nog Russische dingen eten. En dat is dan helemaal geen probleem meer 😉

7 thoughts on “From Russia…

  1. En in Schiedam zijn heel veel Poolse winkels. Bij de Russische winkel moet ik meteen aan blini’s en kaviaar denken! En aan Marlika natuurlijk.

  2. Leuk dat Marlika op haar website de stand bijhoudt van wat er allemaal gebeurd met haar daar in Rusland. Alleen die kaviaar daar heb ik toch mijn twijfels over…

  3. Ja, daar kan ik wel eens jaloers op zijn, op die leuke eetwinkeltjes in grote steden zoals Rotterdam. Maar ja, je kunt niet alles hebben, he? 😉

  4. Leuk, al die buitenlandse winkeltjes. Dat is het nadeel van in een dorp wonen want dit is in Stolwijk niet te vinden.

  5. in Riga was Russisch de taal die je het meest op straat hoorde. Typisch Russische producten werden dan ook op diverse plekken heel veel aangeboden

  6. Toevallig wees Maurice mij op dat winkeltje net voordat we naar Rusland vertrokken… Dus over een half jaartje maar eens gaan koekeloeren!

  7. Toevallig was ik gisteren in Amsterdam en hoorde een hele hoop Russisch. ‘De Russen komen’ maar dan anders

Comments are closed.