Natuur in de stad

Natuur-in-de-stadLangs het terras van een Vietnamees restaurant in het centrum staan deze planten. De grote bladeren lijken wat op klimop. Het is ook familie van de klimop, maar dit zijn echte naam is Fatsia Japonica.
Ik denk dat de warme zomer van vorig jaar de plant goed bevallen is. Ze voelde zich thuis en bloeide en daar komen dan van die nu flinke bollen met bessen/zaaddozen. Best wel een bijzonder gezicht. Het geeft het terras een subtropisch sfeertje en daar zal het wel om te doen zijn. Maar hoe dan ook, ik hou wel van dit soort natuur-uitspattingen tussen al het beton en steen.

6 thoughts on “Natuur in de stad

  1. Nee Emie, ik stond toevallig heel erg in de kijkert. En uit zichzelf vallen wilde ie maar niet 🙂

  2. Ik had vroeger een grote vingerplant in huis, deed het ook goed want had de ruimte en veel licht, maar zaaddozen heb ik nog nooit gezien. Heel apart, Els.

Comments are closed.