Laat niet als dank…

vervuiling.jpgLopend langs de haven van Zakynthos stad, met het zicht op een azuurblauwe zee, stuit je ineens op een hoekje van de haven waar je dit vindt. En dan te bedenken dat dit nog maar een piepklein stukje van de hele wereldvervuiling is. Dat er  touwvezels in het water liggen, kan ik me wel voorstellen. Zo’n touw gaat weleens stuk. Maar al dat plastic, die flessen, de overige zooi. Bah! Waarom gooien mensen dat nou gewoon over boord? Je hebt het tenslotte vol meegenomen. Dan is het toch simpel om het ook leeg mee terug te nemen? Helaas, zo werkt het dus niet.
Trouwens, we zagen heel wat grote vuilnishopen langs de kant van de weg. Grote dozen, oude stoelen, papier, plastic zakken vol met troep. Of dat ooit nog eens opgehaald en verwerkt zal worden?  Dat moet je me niet vragen…! Maar dat al dat vuilnis, afval, plastic troep wordt een steeds groter probleem.

5 thoughts on “Laat niet als dank…

  1. Dat maakt alles meteen minder aantrekkelijk… En eigenlijk is het heel eenvoudig, ruim gewoon je eigen rommel op

  2. Die Grieken kijken anders tegen rotzooi aan dan wij. Dat is al jaren zo. Wij maakten eens een prachtige tocht op Kreta. Stond je te kijken op een mooie plek en ja hoor….berg huisvuil lag er ook. En niet zo weinig. Ik zal dat wel nooit snappen.

Comments are closed.