Trafo-huisje

Blogger Sjoerd verzamelt trafohuisjes, virtuele dan hรจ. Want je zet zulke dingen natuurlijk niet zo gemakkelijk in je tuin. En als ik zoiets weet, dan kijk ik ongemerkt met wat meer interesse naar al die gebouwtjes die ik onderweg tegenkom. En denk “die is voor Sjoerd”. Jammer genoeg vergeet ik ook vaak dat ik iets gefotografeerd heb, maar een beetje spitten in de archieven bracht deze naar boven.
Trafohuisjes-011Of het nu een echt trafo-huisje is, weet ik niet. Wel waar het staat, namelijk op de Heemraadssingel, op de hoek van de Mathenesser-laan. Het valt me op dat in Rotterdam die huisjes vaak beschilderd zijn. Vraag me niet waarom. En Sjoerd, dit is er dus ook een voor jou. Morgen volgt er nog een, ook herrezen uit mijn archief ๐Ÿ˜‰
Dit is het Google-maps plaatje:
trafo-Heemraadssingel-map

6 thoughts on “Trafo-huisje

  1. Het is in elk geval leuk dat men de moeite neemt om van saaie en nuttige voorzieningen iets fraais, kleurrijks of kunstzinnigs te maken.

  2. Weer wat geleerd: dus je hebt ook gasverdeelstations, die zich vermommen als trafohuisjes. ๐Ÿ™‚

  3. Hey Els, het is idd geen trafohuisje, maar een gasverdeelstation. Dat zie je aan het ontbreken van het hoogspanningsteken en aan de vermelding van brandgevaar (de barndende lucifer). Toch bedankt dat je aan me gedacht heb…

Comments are closed.