Laten staan…

laten-staan.jpgTelkens als ik hier langs loop vraag ik me af wat voor plantjes het zouden zijn. Ik denk dat het een soort sieruitjes zijn. Dat is heel makkelijk op te zoeken, maar dat heb ik tot nu toe niet gedaan. Zou ze ook best graag in de tuin willen hebben. Maar om nou met een schepje een paar plantjes uit het plantsoen te steken, dat gaat me te ver. Nu kijk ik er niet alleen met veel plezier naar, ook anderen kunnen er van genieten.
laten-staan-2Dat niet iedereen er zo over denkt, blijkt wel uit een artikel dat ik vandaag in de krant las. In een natuurgebied in Drenthe stonden drie zeldzame orchis-plantjes. Die zijn nu “vakkundig” uitgegraven. Alleen drie gaten in de grond herinneren aan hun aanwezigheid. De dader ligt helaas op het kerkhof. Maar ik hoop natuurlijk dat zijn gestolen goed niet gedijt. Al blijft het eeuwig zonde van de leuke plantjes!

12 thoughts on “Laten staan…

  1. Haha Peter, met jou in de buurt hoef ik niet naar Google. Bedankt, want het is inderdaad Vogelmelk 😉

  2. Die mensen vinden die plantjes mooi en zeldzaam en denken dan dat ze het recht hebben om ze mee te nemen. Ik verbaas me heel vaak over de mens!!

  3. Ik denk dat het bosanemoontjes zijn (Anemone Nemerosa). Prachtig!

  4. Els, kijk eens bij vogelmelk, ornithogalum umbellatum.

Comments are closed.