Ouwetjes

OuwetjesIn deze tijd van het jaar gaat Leo naar de zolder en zoekt de grote platenkoffer met kerstplaten op. Want “spotify” is leuk en levert heel wat -onbekende- kerstmuziek op, er gaat volgens ons niks boven die goeie ouwe langspeelplaten. Aan alle platen zit wel een herinnering, sommige zijn wel meer dan 40 jaar oud, zoals deze hier overgehouden uit de collectie van mijn zus. Maar die ouwetjes doen het prima, mede door Leo’s goeie zorg. Hij pakt de platen nog altijd zeer voorzichtig aan, legt ze op de grammofoon en zorgt voor een schone naald. Soms is er hier en daar een klein tikje te horen, maar dat geeft juist zo’n lekker nostalgisch sfeertje.
En dan gaan ’s avonds de kaarsjes aan, komt er iets lekkers bij de koffie. Ja, ook bij ons is het al een beetje kerst….

9 thoughts on “Ouwetjes

  1. Zelf heb ik niets met kerst. Maar we passen twee middagen op de klein jongetjes van 8 en 5 jaar. En die willen een kerstboom en alles er in hangen en versieren. En ze zijn al zo overduidelijk in een kerststemming dat ik er door wordt aangestoken.

  2. @Emie: Haha, zo lijkt het wel. Maar de foto is slecht belicht, Leo hanteert de platen gewoon met de blote hand. We moeten ook niet overdriven met onze zorg ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

  3. Wat een lekker sfeertje bij jullie. Maar heeft Leo de hoes met een handschoen vast en de LP met de blite hand? En moet dat dan niet net andersom?

Comments are closed.