Andere koek….

In de winkels zie je steeds vaker eetwaren die geen of weinig suiker. Dat ze toch zoet smaken komt door het gebruik van xylitol, een kunstmatige zoetstof. Al diverse malen is daar discussie over ontstaan en telkens zie ik dan weer uitspraken van wetenschappers in de trant van “er is al zoveel onderzoek gedaan, en het is niet schadelijk voor mensen”. koek.jpgToch was er laatst commotie over.
Een hond had in een onbewaakt ogenblik zijn kans gegrepen en een koek met xylitol opgegeten. Na niet al te lange tijd werd het beest ziek. Enige tijd later was hij overleden. Ja, honden kunnen niet tegen xylitol…..
Nou weet ik wel, een hond is geen mens. Maar toch… als je heel veel xylitol naar binnen krijgt…? Wat gebeurt er dan met je? Dat weet nog niemand. Wat zijn de effecten na tientallen jaren? Misschien zegt die wetenschapper dan heel andere dingen. Ik eet in ieder geval niks meer waarin xylitol zit. En kinderen zou ik het zeker niet geven!

10 thoughts on “Andere koek….

  1. Zou het niet kunnen zijn dat die hond al ziek was of was het echt gerelateerd aan…..?
    Maar goed, nu is het xylitol, straks is het weer iets anders. Er is altijd wel iets niet goed.

  2. Ik ben blij dat ik intolerant ben voor bepaald voedsel. Daardoor moest ik etiketten gaan lezen en heb ik veel onnatuurlijk voedsel geschrapt.

  3. Daarom maar “gewone”ontbijtkoek met normale suiker. Als je verder gezond bent moet dit kunnen. Al die commotie over suiker. Overdaad schaadt dus af en toe opletten dat het niet te erg wordt met zoet. Lijkt me het meest verstandig.

  4. Ik probeer ook koolhydraat arm te eten, maar niet met producten waar suikervervangers in zitten.

  5. Wat er in de voedselindrustrie kan en mag is afgrijselijk. Ik las ooit: eet geen producten die je grootmoeder niet als voedsel zou herkennen. Handige aanbeveling, samen met veel gezond verstand en etiketten lezen kom je dan een end.

Comments are closed.