Openbaar vervoer

Eerste-lijnOp 9 februari 1968 reed de eerste Metro in Rotterdam én in Nederland. Wat een gebeurtenis! Daar hadden de Rotterdammers eens effe hun mouwen voor opgestroopt. De rit was niet al te lang, maar 5,9 kilometer lang. Geen vergelijk met Londen of Paris, maar wel uniek in Nederland.
Het eerste Metrostel staat tegenwoordig tentoongesteld in het Trammuseum in Rotterdam. Het is helemaal gerestaureerd. Een flinke klus, want Rotterdammers mogen dan trots zijn op hun Metro, erg zuinig springen ze er niet mee om. Na verloop van tijd is dat duidelijk te zien aan bekraste ramen, kapotte stoelen en vieze vloeren en wanden. Tja……, wat zou je daar nou nog over kunnen zeggen?
tweede-lijnInmiddels is het Metronet behoorlijk uitgebreid en maken dagelijks vele tienduizenden er gebruik van.
Sommige lijnen gebruiken we zeker wekelijks, op andere lijnen zie je ons zelden of nooit.
Maar die Metro, die zouden we echt niet meer willen missen.

9 thoughts on “Openbaar vervoer

  1. Een mooie uitvinding. Ik maak er weinig gebruik van maar ik kan me heel goed voorstellen dat jullie er erg blij mee zijn.

  2. Ik kan me herinneren dat ik ook ooit eens in de metro heb gezeten. Een prima systeem…

  3. De metro gebruik ik graag.

    Zo zal ik waarschijnlijk de NoordZuid-lijn ook veel gaan gebruiken.

    Zonnige groet uit Amsterdam

  4. Laatst waren we verdwaald en kwamenwe terecht in een metrostation in Rotterdam Blaak. Het was zaterdagavond, stil en eng, ik was blij weer op een ‘gewoon’perron te staan. Ik neem aam dat je er aan went.

    Wat slordigheid betreft: treinen en bussen blijven ook niet schoon hoor,☻

Comments are closed.