Weer thuis!

Na de eerste confrontatie zit je er tegen aan te hikken. Ondanks alle verzamelde moed, ondanks alle lieve wensen, het blijft een zenuwentijd, de tijd tussen diagnose en operatie.
Gelukkig heeft men daar in het IJssellandziekenhuis begrip voor.  Meteen werden afspraken gemaakt met chirurg en mammacare-verpleegkundige. En vorige week vrijdag, tijdens een gezellige lunch met Bettie in Delft ging mijn telefoon. Dinsdag stond een poortwachterklier-locatieonderzoek gepland  en woensdag diende ik me om 8 uur ’s morgens nuchter in het ziekenhuis te melden. Geen probleem, we wonen op ongeveer een kwartiertje rijden en kwamen dus ruimschoots op tijd.
weer-thuisDan begint het lange wachten. Eerst naar de echo voor een locatiebepaling en dan wachten tot je naar de OK gereden wordt. Dat liep een beetje uit, maar daar heb ik alle begrip voor. Van de hele operatie merk je niks, je bent in slaap voordat je ook maar gapen kunt. En dan word je met zachte hand weer wakker gemaakt. Het viel me ook nu weer mee. Nauwelijks pijn, geen misselijkheid. En ’s avonds had men voor mij zelfs al een lekkere maaltijd klaargemaakt. Geen klachten dus.
En toen ik gisteren van de arts hoorde dat ik diezelfde morgen al naar huis mocht, was ik helemaal in de gloria. Manlief gebeld, die me keurig op tijd kwam afhalen. En dan nog een dagje een beetje bijkomen. Onze jongens kwamen, Leo kookte heerlijk. Ik mocht wel een blogje tikken, maar “rustig aan hè!!” En dat deed ik, nog één dagje verplicht vakantie.
Maar vandaag gaan we als vanouds weer verder. Wat er nog meer op mijn pad ligt, dat horen jullie te zijner tijd.

12 thoughts on “Weer thuis!

 1. Els heel veel sterkte!! Hoop een snel herstel na zo’n zenuwslopende periode. Heel veel liefs uit Amsterdam.XXXXXX

 2. Wat fijn dat het al zo snel gebeurt is en nu achter de rug is. Ik wens jullie samen een heel fijn Paasweekend in de wetenschap dat de eerste hobbel is genomen.

 3. Dat is snel gegaan zeg. Ik duim hier nog even voor voorspoedig herstel zonder complicaties. Fijn dat de mannen er zo voor je zijn.

  Warme groet, toitoi,

  Dorothé

 4. Els, fijn dat het achter de rug is. Leo en de jongens zullen je best lekker verwennen. Geniet van de Pasen.

 5. Wat fijn dat je dit al achter de rug hebt en weer thuis bent. Dat had ik, gezien je dagelijkse blogjes, nog niet aan zien komen. Doe lekker wat goed voelt de komende tijd en geniet van Leo ’s lieve steun. X

 6. Nou, hopelijk verloopt het herstel en de nabehandeling ook allemaal zo voorspoedig. Natuurlijk zal het nog wel wat weken en maanden in beslag nemen, maar gelukkig ga jij ook dan niet bij de pakken neerzitten. Veel succes! 😘

 7. Dit klinkt ondanks alle narigheid heel positief. Ik wens je heel veel sterkte met een verder herstel.

Comments are closed.