Bakken

Niet alle uitzendingen van “Heel Holland Bakt” heb ik gevolgd, maar natuurlijk wel de finale. Het is prachtig wat ze bakken. Maar toch….
Het haalt het niet bij de uitzendingen van “Qui sera le prochain grand pâtissier”.
Want al zegt de vertaling van de TV dat het gaat om “heel Frankrijk bakt”, dat is niet waar. Vier weken lang strijden in Frankrijk zeer gedreven, maar wel professionele, banketbakkers om de titel van “Grand pâtissier”. Vier zaterdagen achter elkaar zaten Leo en ik van negen tot bijna half twaalf gespannen te kijken. Zenuwslopende opdrachten en dat allemaal in maar heel beperkte tijd. En de jury velde soms een zeer hard oordeel. Maar de finalisten mogen zich dan scharen onder de “crème de la crème” van de Franse patissiers.

Wie het geduld heeft om alle afgelopen uitzendingen van ruim 2 uur te zien, klikt op de foto.En wil je daarna ook nog iets namaken, dan vind je hier de recepten.

Bewaren

3 thoughts on “Bakken

  1. @Bertie: dat is waar. Ikzelf kwam door de voorrondes, maar werd het uiteindelijk toch niet. Het was leuk om mee te doen, maar ben blij dat alle stress aan me voorbij gegaan is. En ik vind het altijd zo triest voor degenen die er uit gestuurd worden.

  2. Mooi voor de liefhebbers. Bewonderenswaardig.
    Maar de Hollandse en Britse versies vind ik juist zo charmant omdat het amateuristisch is, je zou er zelf kunnen staan. (Niet ik☻)

Comments are closed.