Wereldhavendagen 2017

Al vele jaren is het eerste weekend van september in Rotterdam bestemd voor de Wereldhavendagen. En wij zijn daar ook al vele jaren van de partij geweest. Om te kijken, om mee te doen aan excursies en om ons te verwonderen wat er allemaal in zo’n wereldhaven kan en gebeurt. We keken al eens naar demonstraties van blusboten, van slepers, van de mannen die de schepen vastleggen en nog veel meer. Sommige jaren gingen we naar de containers van ECT, de tanks van Vopak of BP en voeren we mee met allerlei boten en (soms) bootjes.
Dit jaar werden we als VIP behandeld op De Nieuwe Maze, het directieschip van het Havenbedrijf Rotterdam. Doorgaans wordt dit schip gebruikt om belangrijke buitenlandse relaties te fêteren, maar afgelopen vrijdag waren Leo en ik, met schoonzus en zwager en nog meer nieuwsgierigen, te gast en werden we in de watten gelegd tijdens een mooie tocht door de Rotterdamse havens. We voelden ons even een echt “very important person” 😉

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 thoughts on “Wereldhavendagen 2017

  1. Dat is dan lekker meegenomen, doet me denken aan de tijd dat ik kleine jongen mocht meevaren met een shell sleepboot die buitengaats tankers ging ophalen. Ze hebben me destijds een aantal maanden geparkeerd bij kennissen op de Wolphaertsbocht in Rotterdam

Comments are closed.