Wenen

De laatste dag in Wenen hadden we nog alle tijd. Het vliegtuig zou pas in de avond vertrekken, dus pakten we het openbaar vervoer en gingen naar het Hundertwasserhaus. De autodidact Hundertwasser (1928-2000) proppageerde in het begin van de jaren tachtig een architectuur met mer oog voor de mensen en de natuur, die een grote plaats in zijn gebouwen inneemt. Bomen en planten groeien welig op balkons en vensterbanken en hebben ook een luchtzuiverende werking. Heel ecologisch en dat is dan weer modern in deze tijd. Ook de vele heldere kleuren en versieringen met grillig mozaïek maken de gebouwen in meerdere opzichten interessant en foto-waardig.

Deze slideshow vereist JavaScript.

9 thoughts on “Wenen

  1. Dat er mensen in Wenen zijn geweest ZONDER dit bijzondere pand te bezoeken…. je snapt het niet, he? Ik vond het ook super.

  2. Degene die er gingen wonen mochten tot een bepaalde maat in de breedte zelf uitmaken hoe hun huis er uit ging zien. Heel grappig hoe dit werd. Ik heb zelfs een paar sokken gebreid en die wol heet Hundertwasser.

Comments are closed.