Ergernis

We scheiden het afval. Dat op zich is natuurlijk geen ergernis, alhoewel ik me soms enorm boos kan maken over verpakkingen met plastic én papier. Want dat is bijna niet van elkaar te krijgen. En al dat plastic is dan ook nog vaak gewoonweg overbodig.
Maar gft-afval kan niet in een gewone plastic zak. Daar hebben we bio-afbreekbare zakken voor. Het voelt als plastic maar is “minder schadelijk voor het mileu”. Nou dat zullen we dan maar geloven.
Maar de ergernis begint, als je zo’n zak wilt gebruiken. Wat een geklooi! Want met geen mogelijkheid krijg je die zak uitgevouwen, zodat hij over de afvalbak kan worden getrokken. Ik weet niet waar het aan ligt. Vroeger ging het gemakkelijker, maar nu is het echt een rotklus.

 

5 thoughts on “Ergernis

  1. Je vingers nat maken en dan wrijven dan gaan zakken makkelijker open. Dan in de zak blazen en een heel klein gaatje maken zodat de lucht uit de bak weg kan. Als je geen gaatje wil maken kun je u ook de bak optillen en ervoor zorgen dat hij lucht schept zodat de zak zich uitvouwt. Ik hebb er nooit problemen mee

  2. Hier in huis hebben we ook een complete milieustraat… Het blijft ergenis met die zakken.

Comments are closed.