Kerstmarkt

Traditiegetrouw gingen schoonzus en zwager en Leo en ik weer samen ter kerstmarkt. Dit keer reden we naar Aken, waar in het centrum rondom de Dom een lieve, knusse en zeer gezellige kerstmarkt was. Het was er behoorlijk druk, maar niet te. Je kon overal heerlijk en op je gemak kijken en de markt was echt helemaal in kerstsfeer, met Glühwein, Reibekuchen, kraampjes met echte kersthuisjes, kerstmannen en heerlijk snoepgoed.
Even niet op de lijn of gezond eten gelet. Want die heerlijk Panettone met vanillesaus en caramel kon ik echt niet weerstaan 😉 kerstmarkt

Bewaren

Update:
En ja, dan rijdt er zo’n dwaas in Berlijn een kerstmarkt in, dood en verderf zaaiend. Met welk nut? Zo’n daad brengt mensen niet dichter bij elkaar. Maar laten we in asjeblieft zorgen dat dergelijke individuen niet de meerderheid zullen worden. De meeste mensen willen toch vrede en geborgenheid. En het maakt niets uit of je moslim, christen, atheïst of wat dan ook bent.

Bewaren

5 thoughts on “Kerstmarkt

  1. Ik weet het niet hoor of de wereld steeds agressiever en gewelddadiger is. Feit is dat we via alle beschikbare media er zo veel van mee krijgen. Geweld en terreur zijn helaas van alle tijden. We moeten proberen niet aan die angsten toe te geven maar krijg die ellendige beelden maar eens uit je kop. Je hebt volkomen gelijk als je zegt dat de meeste mensen vrede en geborgenheid willen. Daar probeer ik aan vast te houden .

  2. Het is inderdaad verschrikkelijk. De wereld wordt steeds geweldadiger, agressiever. Het beangstigt me en toch wil ik niet aan die angst toegeven. Ik moet er wel telkens aan denken als ik in een grote menigte sta, maar ik vind thuis blijven ook geen optie.

  3. Ik schreef gisteren een klein stukje over mijn bezoek aan de kerstmarkt van Aken, over de angst van schoonvader om erheen te gaan. En dan ’s avonds dat verschrikkelijke nieuws uit Berlijn. Bah.

  4. Oh Els, verschrikkelijk wat er gebeurd is. Een goede vriendin van ons was daar met haar moeder. Ze zijn weer veilig thuis maar ik denk dat ze nooit meer naar een kerstmarkt gaat.

  5. Het is té verschrikkelijk. Ik denk niet dat de dader mensen bij elkaar wil brengen. Vervuld van haat zijn die onmensen en het kan ze niks schelen dat ze zelf ook doodgaan. Ze zijn vergiftigd in de naam van hun god. Die gek die gisteren de Russische ambassadeur doodschoot stond er gewoon om te vragen om doodgeschoten te worden. Nou, hij heeft zijn zin gekregen. Waar zal dit allemaal toe leiden?

Comments are closed.