Kaarsjesavond

Al zo vaak gewild, al zo vaak toch weer vergeten, te druk of …. Maar afgelopen vrijdag kwam het er dan eindelijk van. Naar Gouda, waar voor één avond de stad verlicht werd door kaarsjes, het stadhuis de sfeer kreeg van vervlogen tijden en de kerstboom voor het stadhuis plechtig en officieel werd aangestoken.
Het was druk, maar het voelde niet zo verschrikkelijk vol. Tegenwoordig is er altijd een beetje angstigheid bij zoveel mensen op één plek, maar dat stopten we maar gauw weg. Het was vooral sfeervol, Sjors van der Panne zong op het podium bij de boom, er werden kerstliederen gespeeld en meegezongen. Natuurlijk speechte de burgemeester, hield de loco-burgemeester van Kongsberg (Gouda’s oudste zusterstad) een korte toespraak en ook de kinder-burgemeester van Gouda sprak over de kerstgedachte.
En toen waren de vensters van het stadhuis ondertussen verlicht met honderden kaarsen, brandden in de huizen rond de Markt ook kaarsen voor het raam. Het aftellen kon beginnen en daar stond ie dan, in vol ornaat: de kerstboom.
En dan, op weg terug naar het station, nog even in de rij voor een lekkere oliebol 😉

3 thoughts on “Kaarsjesavond

  1. Een heel mooie zinvolle gewoonte om met elkaar daar te zijn en die mooie markt verlicht te zien door kaarsen. Ik heb het al jaren niet meer in het echt gezien, maar dankzij jouw foto’s was het weer even net als toen. Bemoedigend ook dat de mensen toch zijn gekomen zo net na de aanslag in Berlijn. Ik denk dat dit het enige antwoord is op die laffe moorden. We laten ons niet klein krijgen.

Comments are closed.