Kerstkaarten

kerstkaartenSommige mensen kunnen het hele jaar bezig zijn met kerstkaarten. Voor mij is dat echter heel seizoensgebonden. Zo eind oktober begint het te kriebelen en bedenk ik wat en hoe ik de kaarten zal maken. Dit jaar wilde ik beslist afbeeldingen van oude kerstkaarten gebruiken. Dus verzamelde ik van alles op Pinterest, zocht de leukste uit en maakte daar hapklare afbeeldingen van. Uren heb ik achter mijn werktafel zitten knippen, plakken en versieren. Want er moeten zo ongeveer 75 kaarten gemaakt worden. En verstuurd, met postzegels, met een persoonlijke noot, deels handgeschreven. Het is dus een jaarlijks terugkerend, maar plezierig, project.
Dit jaar hadden we ook fleurige enveloppen gekocht. Helaas bleven de etiketten daarop niet plakken en moesten die allemaal met breed plakband worden vastgezet. Net als de omslag. Gelukkig hield de lijm van de kerstzegels wel. Ach, zo blijf ik toch lekker bezig, nietwaar?

Bewaren

Bewaren

7 thoughts on “Kerstkaarten

 1. Ik geniet van mooie kaarten maar ik ben zelf gestopt met kaarten maken voor kerst omdat het me teveel stress opleverde.

  De jouwe was weer mooi

 2. Mijn oude kaarten geef ik altijd door aan de kleinkinderen die de kaarten verwerken en hun klasgenootjes op die manier een kerstkaart kunnen geven. Ik hou er wel van als mensen moeite doen voor een kaart. Die van jou zien er prachtig uit.

 3. Welkom op mijn blog. Zo doen we dus een beetje aan recycling, hebben we wat om handen en in de regel worden zulke kaarten erg gewaardeerd. Leuk toch, zo’n hobby.

 4. Ieder jaar vraag ik in mijn sociale circuit om de gekregen kerstkaarten aan mij te geven, als ze worden weggegooid.
  Zo maak ik al jaren van oude kaarten nieuwe. Ook ik begin in oktober met plakken en knippen. Herkenbaar blog dus.
  Vond je via Bertiebo.

 5. Ik wil ook elk jaar kerstkaarten zelf maken, maar de inspiratie ontbreekt wel eens. Zo ook dit jaar weer niet gelukt. Die van jou zijn leuk geworden!!

 6. En de kaart die wij kregen, was echt heel erg leuk! Dus je bent absoluut niet voor niks ‘lekker bezig’ geweest

Comments are closed.