Kappertjes

kappertjes Vorig jaar in Italië zagen we in een kustplaatsje mensen languit liggen om iets van de rotskust beneden hen te pakken. Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik in mijn beste steenkolen-Italiaans wat ze daar nou aan het doen waren. Met veel handen-en voetenwerk kwamen we erachter dat ze de bloemknoppen van een prachtige plant zochten, om er thuis kappertjes van te maken.

Tja, Italianen doen dat dus zelf. Die lopen niet naar de supermarkt en grissen een potje uit het schap. Die liggen op hun buik om de mooiste knoppen te vinden, gaan dan naar huis en leggen hun eigen kappertjes in.
Natuurlijk zou ik zo’n mooie plant ook in de tuin willen hebben. Maar zouden ze hier overleven? Het zijn echte zonaanbidders en kunnen heel goed tegen droogte. We ontdekten ze in Italië op rotsige plekken, in de volle zon. En er is veel na te maken, maar die zon hè…….

2 thoughts on “Kappertjes

  1. Me nooit afgevraagd en ook nooit geweten waar die kappertjes vandaan komen. Weer wat geleerd, Els.

  2. Toevallig heb ik gisteren een potje uit het schap gerukt. Misschien zijn ze niet zo vreselijk lekker als bij die Italiaanse zelfplukkers, maar we konden ze best binnenhouden, hoor 🙂

Comments are closed.