Wandelen

Elke dag wandelen is leuk, maar ik vind het wel lastig om telkens weer een gezellige en interessante route te lopen. Gelukkig ontmoette ik op één van mijn wandelingen een groep, waar ik me bij aan kon sluiten. Dus wandel ik nu bijna elke donderdag eerst naar de andere kant van onze wijk en van daaruit telkens naar een andere bestemming. Een wandeling duurt meestal van 11 tot half 1, maar soms loopt het wat uit. De wandelingen worden geleid door Koos Leidelmeijer van NCenB (Natuur, Cultuur en Bewegen)
De eerste donderdag van de maand wordt er een langere wandeling gemaakt, vaak naar een ander deel van de stad. Afgelopen donderdag gingen we naar de wijk De Esch, waar vroeger het waterleidingbedrijf van Rotterdam was. De oude gebouwen zijn bewaard gebleven, maar er staan ook nieuwe flats. En tussen deze wijk en de Maas ligt een leuk en wild natuurgebied. Ik kende het van horen zeggen, maar was er nog nooit geweest. Geheel ten onrechte, want het is er erg mooi, een beetje ruig en wild. En dat moet je toch wel waarderen in zo’n stedelijke omgeving.

 

5 thoughts on “Wandelen

  1. Ook ik ben van deze wandelgroep, we troffen het erg met het weer, mooie wandeling zelf heb ik 23 jaar in de Esch gewoond en heb vaak door dat natuurgebied gewandeld maar het blijft mooi.

  2. Ben ook een van de wandelgroep, het was een mooie
    leerzame wandeling, nooit gedacht dat Rotterdam zoveel
    mooie plekken heeft. Dank voor de mooie foto’s

  3. Leuk Els, die wandelgroep. Ook ik loop als ik in Nederland ben altijd op donderdag en de eerste donderdag van de maand lopen we altijd ‘uit’. We gaan dan met auto’s naar een of ander natuurgebied in de buurt om daar te lopen.

  4. NL is daar goed in, vind ik. Op de meest onverwachte momenten en plekken vind je natuurgebieden.
    Leuk dat je in een wandelgroep meeloopt. Niet alleen gezellig maar dus ook nog leerzaam.

Comments are closed.