Ergernis

Drie weken geleden liepen we er nog, schoonzus en zwager, Leo en ik. In Keulen, op het plein voor het Hauptbahnhof. Ik moet er niet aan denken dat we daar op oudejaarsavond hadden gelopen. Niet dat ik daar behoefte aan zou hebben gehad, maar dat het niet zou kunnen, ergert me mateloos.
Die honderden mannen, die vrouwen betasten en daarna beroofden. Walgelijk. Het interesseert het me eigenlijk geen lor van welke origine ze waren. Ze moeten zich gewoon gedragen, punt uit!!!
Wat ik ook ergerlijk vond, was dat het nieuws pas dagen later naar buiten kwam. Wie schoof dat een beetje onder pet? En dan als klap op de vuurpijl die werkelijk schokkende reactie van de Keulse burgemeester.

01-ergernis-Keulen

Toen ik dit filmpje zag, viel ik bijna van mijn stokje. Hoe haalt het mens het in haar hoofd om de vrouwen aan te raden zich aan “regels” te houden? Die mannen moeten hun handen thuis houden. En als die mannen dat niet kunnen, moeten ze gewoon thuis blijven. Het kan toch niet zo zijn dat de ene helft van de mensheid vogelvrij verklaard wordt en de andere helft maar kan doen wat ze wil.

2 thoughts on “Ergernis

  1. Dat zoiets vreselijks kan gebeuren is al niet te bevatten, maar dat zo’n zottin dit kan verkondigen…….. mijn verstand staat er bij stil. In België komen nu cursussen voor die achterlijke kerels om ze te leren vrouwen te respecteren. Maar kom maar fijn hier allemaal, hoor. Wir schaffen das. We gaan nog heel heel veel problemen krijgen en ik ben doodsbenauwd dat het gaat ontaarden in een soort van burgeroorlog.

Comments are closed.