Sauce Bolognese

Nee, ik pretendeer niet dat ik de “originele” sauce Bolognese maak. Maar mijn recept is zeker heerlijk en ik maak het altijd in grote hoeveelheden. Zo’n lekker klusje voor een zomermiddag. Veel groenten snijden, aanfruiten, vlees erbij en dan maar laten pruttelen. Zo doe ik dat:

125 gr. spekblokjes
500 gr. rundergehakt
2 uien
1-1,5 flinke winterpeen
4-6 stengels bleekselderij
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
glas rode wijn
peper, zout
oregano, tijm, paprikapoeder

 

Snipper de uien en hou ze apart.
Snijd winterpeen en bleekselderij in piepkleine blokjes.
Bak het spek in een grote stoofpan zachtjes uit, maar laat het niet kleuren.
Doe de ui erbij en laat even zachtjes bakken, maar ook niet kleuren.
Voeg de tomatenpuree, oregano en tijm toe en bak alles even mee.
Voeg het gehakt toe en laat bakken tot het gehakt niet meer rood ziet en uit elkaar valt.
Doe dan de groenten en rode wijn erbij en breng aan de kook.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer het paprikapoeder erdoor.
Laat alles op een laag vuurtje minstens 45 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig even door.

Natuurlijk kun je nog wat andere groenten, zoals paprika in blokjes toevoegen. Dat is misschien niet origineel, maar het ligt helemaal aan je eigen smaak!

Gebruik de saus bij pasta zoals spaghetti of tagliatelle of in de lasagna.

EET SMAKELIJK!!

 

2 thoughts on “Sauce Bolognese

  1. Wat leuk! Ik maak het ongeveer hetzelfde, ik denk dat veel mensen het zo maken. Maar… die rode wijn erbij. Dat heb ik nog nooit gedaan en ik zou er ook niet opgekomen zijn. Dus dat ga ik een volgende keer zeker eens proberen!

Comments are closed.