Overwoekerd

Het is allemaal begonnen met een klein stekje, stiekem meegenomen van een Frans vakantieadres. Wist ik toen veel dat klimop voor een habbekrats te koop is. Het stekje belandde bij het muurtje tussen ons huis en dat van de buren. En kijk nou eens, helemaal overwoekerd met klimop. We moeten zelfs oppassen dat de takken niet over het hout van onze gevel kruipen. Want dan beschadigt het. Dus knippen we regelmatig een heleboel weg. Maar nu even niet. Want gisteren ontdekte ik dat er een merelpaar zijn nest in de klimop aan het maken was. Af en aan vlogen ze, met grassprieten, pluizen en plantenslierten. Het oogt nog een beetje slordig en ik hoop dat de buurtkatten er nog geen erg in hebben. Dus maar snel nieuwe batterijen in de kattenschrik doen. En dan rustig wachten op eitjes en kleine mereltjes.

En heb je ook zo’n muurtje dat overwoekerd is met planten, kijk dan ook bij Stuureenfoto, want ook daar is deze week het thema “overwoekerd”.

 

4 thoughts on “Overwoekerd

  1. Leuk dat er een nestje zit! Het hangt aan onze kant ook mooi over de muur – ik vind het wel fijn om zo’n groenblijver te hebben.

  2. Niet alleen oppassen voor de katten, maar ook voor de grotere vogels. Die jatten ook graag de nestjes van de merels leeg, helaas! Het geeft me zo’n voorjaarsgevoel als de meesjes hun weg weer vinden naar de kastjes in onze tuin. Geniet van alle bedrijvigheid en hopelijk straks van piepende jonge merels!

  3. Wij hebben er eentje die bij de buurman op de grond is begonnen en nu beide kanten van de muur bedekt; zijn en onze kant… ik vind het wel mooi

Comments are closed.