Bloeddonor(dag)

Elke dag van het jaar is wel gewijd aan een speciaal evenement. Het is bijna ondoenlijk om dat bij te houden en soms vind ik de aanleiding ook nogal ver gezocht. Maar nu maak ik een uitzondering, want het is vandaag WERELD BLOEDDONOR DAG. En dat mag wel een keer benadrukt worden.

Zelf ben ik geen donor meer. Het is begrijpelijk dat je na borstkanker geen bloed meer mag geven, al vind ik het wel jammer. Ik gaf vanaf mijn achttiende en had er graag mee doorgegaan.
De foto hieronder maakte ik in Kyoto (Japan). En al snap ik geen jota van de Japanse tekens, het verhaal wordt me wel duidelijk. Ik begrijp zelfs dat je geen bloed mag geven als je minder dan 51 kilo weegt. Persoonlijk zou ik die test glansrijk doorstaan 😉

Update:

Wil je ook bloed geven, dan kun je je hier aanmelden. Voor wie het kan, zou ik zeggen doen. Het kan tenslotte levens redden!

4 thoughts on “Bloeddonor(dag)

  1. Ik heb mijn nalatigheid meteen hersteld, Dorothé, want bloed geven is natuurlijk heel belangrijk. Bedankt voor je opmerking!

  2. Ben sinds kort weer bloeddonor en ik schreef op mijn blog op 30 november 2011 waarom. Op de website van sanguin is een speciale pagina waar je kunt nagaan of je bloed mag geven. Ik kan hier geen links plaatsen dus je moet zelf even zoeken

  3. Ik heb altijd bloeddonor willen zijn maar mocht het nooit, had het zelf te hard nodig zeiden ze steeds. Mijn vader is het al wel zijn hele leven.

Comments are closed.