Big Brother

Het is best een eng idee dat in Amerika meegekeken wordt met onze internetbewegingen. Want wat heeft dat voor gevolgen? Stel je gaat naar Amerika, word je dan extra gevolgd omdat je bepaalde sites regelmatig bezocht hebt? Word je in de gaten gehouden omdat je interesse toonde voor bepaalde landen of steden?
Het is sowieso benauwend te weten wat er allemaal over ons bekend is. Niet alleen in Amerika, maar ook hier. De supermarkt kan precies zien wat je wel of juist helemaal niet meer koopt; met je mobieltje ben je constant te traceren. En ben je een beetje sullig en zet je op Facebook dat je zo heerlijk hebt geluncht in dat leuke cafeetje, terwijl je je op je werk had ziek gemeld, dan ben je waarschijnlijk meteen je baan kwijt.

Big Brother is watching us….

4 thoughts on “Big Brother

  1. Ik vind het niet erg dat ze dingen van me weten… ik heb ook niets te verbergen…. ik vind het goed dat ivm de diverse dreigingen meer controle door de daarvoor bevoegde instanties kan worden uitgeoefend. Ik let wel op wat ik op social media en mijn blog publiceer.

  2. We doen wel aan bonuspasjes en willen geregistreerd staan vanwege de kortingen die we overal kunnen krijgen, dus we hebben het wel een beetje zelf in de hand. Een vermiste en verongelukte collega van Richard werd uiteindelijk getraceerd via zijn mobiele telefoon. Soms heeft het dus ook voordelen. Het geeft mij geen prettig gevoel te weten dat al mijn stappen gecontroleerd kunnen worden, maar ik heb gelukkig ook niets te verbergen 😉

Comments are closed.