Vervoer

Alles kan vervoerd worden, van avocado tot zandzak. Maar hoe, dat verschilt per regio. Wij stoppen van alles in containers en zetten die op vrachtwagens, treinwagons of schepen.
In Azië gebeurt dat natuur ook zo, maar voor het kleinschalige vervoer ziet men er geen been in om alles op een handkiar of achteromp de fiets te nemen. Het wiebelt een beetje, valt er soms af, maar meestal gaat het prima, toch?

 

One thought on “Vervoer

  1. Als ik dit soort foto’s ziet, dan denk ik: wat zijn wij dan ontzettend bevoorrecht, maar ook overgeorganiseerd qua veiligheid en regelzucht. In Marokko zag je af en toe een schaap achterop een brommer gebonden. Zielig natuurlijk, maar het schaap kwam wel waar het moest wezen 🙂
    In de oude binnenstad van Fez moesten we af en toe opzij voor een lijkstoet. Het lijk gewoon in een doek gewikkeld op een geflanste brancard werd dwars door de menigte gedragen. Was ook wel even wennen.

Comments are closed.