Leeuwarden

In Leeuwarden bezochten schoonzus en ik het Fries Natuurmuseum, waar nu een tentoonstelling is over varkens. We kennen natuurlijk de karbonaadjes en spek van deze dieren. We zien ze op de kinderboerderij en doorgaans vinden we het een beetje vieze dieren, zo met hun poten in de modder. Maar het zijn juist heel nuttige, lieve en intelligente dieren. En er wordt veel meer van gemaakt dan alleen karbonaadjes en worst. In de tentoonstelling staat een etalage opgesteld, waar een groot aantal producten te zien zijn, waarin iets van het varken is verwerkt. Best verbazingwekkend.
Maar ook de tentoonstelling “Friesland onder water” en het open atelier zijn heel interessant. Daarnaast is het museum gevestigd in een prachtig pand, met een overdekte binnenplaats. Dus zeker een bezoek waard.

2 thoughts on “Leeuwarden

  1. Fijn te horen dat jullie het museum leuk vonden. Wij hebben heel wat uurtjes met de kinderen in dit museum doorgebracht. En met een kleindochter op komst zullen we er zeker nog vaak gaan komen. Vooral dat ze steeds andere tentoonstelling tonen, maakt het elke keer weer spannend.

Comments are closed.