Mes en Vork

De uitnodiging van Wieneke om gezellig thee te komen drinken, herinnerde mij aan het plan om vandaag in Rotterdam de tentoonstelling Mes en Vork te bezoeken. Deze tentoonstelling wordt gehouden in het Schielandhuis, één van de weinige nog bestaande historische gebouwen in mijn stad en is nog te zien tot 15 mei 2011.

De kleine tentoonstelling laat zien hoe vroeger en nu getafeld wordt. Opstellingen voor een rijke dis, met talloze schalen en borden. Maar ook moderne serviezen en wegwerpbordjes, picknickservies en borden en bestek voor mensen met een handicap. Goed voor een klein uurtje lekker rondneuzen.

2 thoughts on “Mes en Vork

  1. @ Wieneke: ja, en er staan nog meer portretten op: Joséphine, Marie-Louise. Ik geloof gemaakt tgv het bezoek dat hij aan Rotterdam bracht.

  2. Zeer bedankt voor de tip. Ik heb het meteen genoteerd want in het voorjaar kom ik vast voor familiebezoek in Rotjeknor. Dan loop ik even binnen, want ik vind dit soort tentoonstellingen altijd erg leuk. Is dat Nappie niet, daar op die koffiepot? 🙂

Comments are closed.