Rampenplan

Dat er zo’n grote brand was, ontging ons in eerste instantie. Ik hoorde er pas over toen ik op yogales kwam. “Weet jij wat het ergst is, alarmfase 1, 2 of 3? Ik moest het antwoord schuldig blijven. Wat weten we toch weinig in zulke gevallen.

Maar waarom vragen jullie dat? “Er is een enorme band bij Moerdijk”vertelde men. Verdere gegevens kreeg ik niet, de les wachtte.

Thuis stond TV Rijnmond aan, met een doorlopende nieuwsuitzending. En hoewel we vaak de media van overkill betichten, vonden we de rapportage nu maar matigjes. Geen kaartje met hoe de rookwolk zou/kon overwaaien. Slechts herhalingen van het nieuwsbulletin.

Maar een ding stelde ons gerust. Er kwamen geen schadelijke stoffen vrij. Ja, ja……

3 thoughts on “Rampenplan

  1. Natuurlijk zijn er schadelijke stoffen vrijgekomen. Ooit zullen ze daar iets van toegeven, als ze er niet meer onderuit kunnen, maar nooit alles.

  2. jaja geen schadelijke stoffen, dat kan ik me niet voorstellen bij een fabriek die giftige stoffen maakt. Het valt me trouwens heel vaak op bij grote branden dat er geen schadelijke stoffen zijn. Terwijl er zoveel troep de lucht in gaat.

  3. Ik heb alles heel nauw gevolgd en erg meegeleefd met alle mensen die er wonen. Ik zou echt bang zijn geweest als ik er woonde. Laten we maar hopen dat de berichtgeving klopt en er geen nare gevolgen voor mensen (en natuur) zullen zijn.

Comments are closed.