Huis

Al wandelend met J. door Kralingen, vertelde ze wat bijzonderheden over wat we zoal tegenkwamen. En dan valt je ineens iets op, waar je al vele keren aan voorbij gegaan was.

Zoals het huis op de kruising van Essenlaan, Essenweg, Slotlaan en Vijverlaan. Daar komen we altijd langs als we naar Trompenburg lopen.

Het is tamelijk onopvallend, nou ja, groot en statig dat wel. Maar wie wat beter kijkt, ziet dat het huis heeft gediend als opnamelocatie voor de serie “Oppassen!!!” die met ruim 320 afleveringen een van de langstlopende TV-series van Nederland was.

De serie is nog steeds op YouTube terug te zien. Leo kijkt er wel eens naar en moet vaak schaterlachen. Dat is toch wel een aanbeveling…..!

6 thoughts on “Huis

  1. Dat was een erg leuke serie met de opa’s Bol en Buys. Dat het in dit pand was opgenomen wist ik niet. Gegidste wandelingen zijn extra interessant.

  2. Het enige wat ik me nog van Kralingen kan herinneren is het Kralingse bos. Daar heb ik voor de eerste en de laatste keer geprobeerd om te vissen. Leuk als je zo’n huis tegenkomt waar je jaren langs bent gelopen zonder iets er vanaf te weten van wat er allemaal gebeurde,

Comments are closed.