Boek

Dorien Hermans en Els Rozenbroek: Geef dat kind een slok jenever

De titel van dit boek (Geef dat kind een slok jenever, van Dorien Hermans en Els Rozenbroek) geeft een beetje rebellie weer. Want natuurlijk geven we kleine kinderen geen slok sterke drank. Al werden lastige en huilende kinderen vroeger misschien wel met een drupje alcohol in slaap gebracht.

Maar het is een boek vol adviezen aan moderne moeders, die soms de wanhoop nabij zijn. Terecht of onterecht, want soms lijken kleine incidentjes uit te groeien tot ware rampen. En dan geven Dorien en Els als de Tantes een wat relativerend advies.

Grappig, soms waardevol, soms iets om je schouders over op te halen.

Wel een leuk boek om te lezen, kleine stukjes tegelijk. Voor moeders, vaders en grootouders.

5 thoughts on “Boek

  1. Toch werd er vroeger wel eens een punt van slabbetje in jenever of zo gedoopt en als soort speen gegeven. Wel eens in boeken gelezen

  2. Ik herinner me een wandeling met mijn bejaarde moeder. We liepen achter een blèrend kind in een buggy en een vader die erachter liep. Die zei: ‘Stil maar, je krijgt zo een pilsje’. Het geschokte gezicht van mijn moeder zie ik nog voor me. 🙂

  3. Wij hebben er gelukkig geen problemen mee, bij opa en oma komen ze tot rust.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.