Scheiden

Bron: Google foto’s

Een aantal jaren stonden hier in de buurt overal grote containers waarin je je plastic afval kon gooien. Regelmatig zag je mensen op de fiets met grote volle zakken plastic op weg naar die bakken.

En ineens kregen we te horen dat het niet meer hoefde. Tenminste in Rotterdam. Want als we in omliggende plaatsen komen, zien we nog regelmatig grote zakken aan lantaarns hangen, met daarin plastic afval.

Toch zal ook dat binnenkort tot het verleden horen. Plastic kan weer gewoon bij het afval. Alleen plastic statiegeldflesjes kunnen dan nog worden ingeleverd. Want de toevoer van goedkoop weggooi spul maakt het allemaal niet meer lonend. Recycling van plastic is te duur.

Maar we deden het toch voor de planeet…?

10 thoughts on “Scheiden

 1. Niet te geloven. Hier in het Franse huis loop ik met ieder flintertje plastic naar de bijkeuken om in een zak te gooien en in Nederland hangt die in de berging en daar gaat ook al het plastic in een zak. Ik zal naar een ontwenningskliniek moeten.

 2. Hier is het ook afgeschaft.
  Alles in aparte gekleurde kliko’s , word door 1 vuilniswagen opgehaald en alles tegelijk in dezelfde vuilniswagen ge……!
  Oke, duidelijk verhaal.

 3. China koopt het plastic niet meer, dus wat dan te doen met het plastic?
  Daarbij hebben we toch afvalverwerking?

  De grootste vervuilers van plastic zijn de arme landen, waar men geen tijd en geld heeft om zich er druk om te maken. Kijk eens bij Bali op de stranden bijvoorbeeld.

  Google maar op “plastic afval”.

 4. Ja, en wij altijd maar ons best doen. Wij hebben drie kliko’s, dat zijn grote plastic containers van 240 liter:. Een voor restafval, 1 voor composteerbaar afval en 1 voor oud papier. Dat is voor mensen in steden geen doen, want als je geen of nauwelijks buitenruimte hebt, dan kun je die grote dingen niet neerzetten. Nu lees ik in de regiokrant dat Omrin, dat is hier de vuilnisverwerker, de containers voor restafval gaan vervangen door de helft kleinere. Die grote zijn echt nog in prima staat. Wat gaat daar mee gebeuren dan? Het zijn allemaal onbegrijpelijke zaken voor normale mensen. Zucht.

 5. Ja, snappen doe ik het ook niet meer… Alles lijkt alleen maar om geld te draaien. En ja, nu er op steeds meer plekken voor het restafval betaald moet worden, gooien mensen het bij het plastic en dan wordt het natuurlijk een zootje…

Comments are closed.