Eenvoud

Vanavond kijk ik weer naar Heel Holland bakt. Een tijd lang heb ik die uitzendingen niet gevolgd, maar dit jaar besloten we toch weer regelmatig te kijken.

En ja, het is nog steeds wel leuk. Maar eigenlijk niet meer om het bakken, maar veel meer om wat er allemaal niet zo goed dan wel helemaal fout gaat. Dat is ook niet verwonderlijk, want ik heb het gevoel dat er steeds meer stress in de opdrachten komt.

Bron: Google foto’s / De Stentor

En al die bouwwerken, spektakelstukken die gemaakt moeten worden. Voor mij is dat niet de essentie van bakken.

Het gaat om de smaak en natuurlijk moet een koekje of taart er ook aantrekkelijk uitzien.

En dat vinden Leo en ik bij Rudolph van Veen, die dagelijks bij 24Kitchen te zien is. Een paar weken lang reed hij met zijn bakfiets langs Nederlandse bakkers en proefde hij van hun specialiteiten. Die zijn vaak helemaal niet zo pompeus, maar voor een thuisbakker wel goed na te bakken.

En daarna gaat Rudolph aan de slag om een verrassing voor de bakkers zelf te maken. En ook daar komt geen spektakel aan te pas. Meestal wordt het een eenvoudig, maar wel erg lekker recept. Met ingrediënten die in de meeste keukens wel te vinden zijn.

En dat vinden wij eigenlijk veel leuker.

7 thoughts on “Eenvoud

  1. Wij kijken op dit moment naar HHB, alijd leuk vermaak. Ik zou er zelf bloednerveus van worden als ik daar stond. Er kwam niets uit mijn handen.

  2. Ik heb het eigenlijk ook wel gehad jet tv-programma’s in wedstrijdvorm. Toch kijk ik wel graag naar HHB, ik vind het knap wat de bakkers presteren.

  3. Ik vind het een leuk programma, maar waarom geven ze de bakkers niet een uur extra voor het afwerken van de creaties. Elke keer die stress-strijd tegen de klok is toch helemaal niet nodig. Ons als kijkers maakt het niks uit, want het programma blijft heus wel hetzelfde aantal minuten. De Britse show vond ik beter qua variatie in wat er gebakken moest worden.

  4. Ook hier in Denemarken heb je zo’n zelfde programma. Ik kijk er naar, maar ben het met je eens dat het vooral over het banket gebak gaat. Een broodkruim, knäckebröd en meer van dat zie je bijna nooit. Dat was beter in de Engelse show 😉

  5. Ik ben het met je eens. Die stress bij de bakkers is niet leuk. Iets minder ingewikkeld en dan de voldoening van geslaagd gebak is toch veel leuker.

Comments are closed.