Boek

Sacha Bronwasser: LUISTER

Waarschijnlijk had iemand me het boek aangeraden, anders had ik het niet aangevraagd in de bieb. Titel noch schrijfster zeiden me iets toen ik er in begon.

Maar Sacha Bronwasser heeft een pakkende schrijfstijl en allengs werd ik helemaal in het verhaal getrokken.

In het begin hangt het verhaal een beetje als los zand aan elkaar. Waarom speelt het in Parijs, wie is de hoofdpersoon, wat moet je met de familie van Philippe, met de au pairs of gebeurt er straks wat met de kinderen?

En vooral: wie is de hoofdpersoon? Is dat de vertelster of zou het Flo zijn? Dan krijg je langzamerhand meer inzicht in wat er allemaal in de jaren 80 en daarna in Parijs en Nederland gebeurde. En pas op de laatste bladzijde begrijp je het.

Ik vond het een zeer intrigerend boek, dat misschien nog wel eens herlezen zal worden. Het lijkt op een thriller al begaat geen van de hoofdpersonen een misdaad.

Aanrader!

7 thoughts on “Boek

  1. Philip Freriks maakte er reclame voor op de radio.
    Ik heb het als luisterboek “gelezen” en zij leest het zelf voor. Dat maakt het best bijzonder omdat zij dan exacte klemtonen en ritme meegeeft zoals zij het bedoelt heeft.
    Vond het zeker fascinerend.
    Dus een tweede keer als luisterboek lezen is een aanrader

  2. Het boek is (was) een hype. De wachtlijst in de bieb was zeer lang. Ik heb het uiteindelijk gelezen, maar mij viel het een beetje tegen, misschien wel omdat het zo opgehemeld was

  3. Ook ik haalde het boek uit de bieb. Helaas ben ik te druk met een ingewikkelde klus om het te lezen. Gisteren zag ik wel in een tijdschrift wat ook nog gelezen moet, een interview met de schrijfster. En nu lees ik er hier over. Ik ga er toch maar mee beginnen voor het terug moet. Nou ja, ik kan het natuurlijk ook verlengen.

Comments are closed.