Beeld

Daar staat ze dan op het Rotterdamse stationsplein, de vrouw waar zoveel over te doen is geweest. Waarom eigenlijk?

Het is een forse dame, eigentijds gekleed. Maar dat zal in de loop der tijd wel ouderwets worden. Ze kijkt de stad in alsof ze nog niet weet wat ze van Rotterdam zal gaan zien.

Ze heeft haar handen in de zakken, haar sneakers zijn duidelijk van een bekend merk. Een vrouw waarvan er zo veel dagelijks door de stad lopen.

Alle stennis om dat beeld begrijp ik niet. Ik vind het niet bijzonder mooi, maar beslist ook niet lelijk. Wat mij betreft heeft ze een prima plekje gekregen.

In ieder geval is het een beter beeld dan Kabouter Butplug, dat op het Eendrachtsplein staat. Dat vind ik echt nergens op slaan.

8 thoughts on “Beeld

  1. Ik dacht dat we in Rotterdam “de handen uit de mouwen steken” en niet handen in de zakken?

  2. De commotie is langs mij heen gegaan, dus ik heb het even nagezocht. Ze zal ongetwijfeld een bijnaam krijgen net als de kabouter, maar het beeld zelf vind ik mooi!

  3. Ik heb het beeld nog niet in het echt gezien maar vind het reuze imposant, goed passend bij de omgeving en enorm knap gemaakt. Een aanwinst op dit fraaie stationsplein.

  4. Tja zoals altijd: smaken verschillen en dat is maar goed ook! Ik vind het beeld erg mooi. En heel knap gemaakt met die handen, of eigenlijk vuisten in haar broekzak. Ik zie niet goed of ze nog wat op haar hoofd heeft. Eens even googelen maar

  5. De kritiek op Moments Contained zal inmiddels wel al verstomt zijn. Ik vind het ook een mooi eigentijds beeld van een moderne vrouw.

Comments are closed.