Mooi om te bekijken

Even na kerst schreef ik over het Museum Bisdom van Vliet in Haastrecht. Wij waren er toen voor de prachtig gedekte tafel, maar namen meteen een wat uitgebreidere kijk in de rest van het huis.

En dat is ook zeer de moeite waard. Want de laatste bewoonster, mevrouw Pauline de Monchy-Bisdom van Vliet was een echte verzamelaar. Niet alleen van porselein en aardewerk, maar het hele huis ademt de sfeer nog van toen met prachtige tapijten, meubels, gordijnen, speeldozen. Te veel om op te noemen, er is zelfs een kamer vol met kostuums en japonnen uit die tijd.

In elke kamer is een vrijwilliger aanwezig die uitleg geeft, soms een speeldoos laat spelen of de klok laat slaan.

Nu is het museum weer geopend: vanaf zaterdag 4 februari 2023 is het op zaterdagen en zondagen te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf april is het museum ook doordeweeks weer geopend.

7 thoughts on “Mooi om te bekijken

  1. Niet helemaal mijn smaak qua musea maar dat er wat gebeurd vind ik wel wat hebben. Vaak zijn kleine musea heel leuk maar ‘moet’ je dus nog iets vinden om de dag te vullen.

  2. Klopt Soerd, bij mij in de achtertuin. Emie en ik wilden er naar toe maar het is momenteel alleen in het weekend open. Maar wat in het vat zit…..

  3. Mooi, maar ik moest even kijken waar het ligt. Bijna bij Marthy in de achtertuin…

Comments are closed.