Straatnamen

Na alle nare berichten van de afgelopen tijd over natuur die verdwijnt, stikstof en CO2, bedacht ik me laatst dat het misschien geen slecht idee zou zijn om de planten waarnaar de straten in mijn wijk vernoemd zijn eens op te zoeken. Want als de wereld echt op zijn eindje loopt, hebben we tenminste de foto’s nog 😉

Het is al weer een tijdje geleden dat ik de straatnamen onder de loep nam. En dan zou ik mijn eigen straatnaam helemaal niet genoemd hebben: Geluksklaver.

De naam leverde een klein prijsje in de loterij, maar extra geluk? Het is maar hoe je het beziet. In ieder geval wonen we er heel fijn en al weer een heleboel jaren.

Geluksklaver is een bolletje, niet winterhard. Het is een beetje onopvallend plantje tussen al het andere groen, maar wel lief met kleine roze bloemen. Er bestaat ook een paarse variant, die wel duidelijk aanwezig zal zijn.

Vaak zijn er kleine potjes met wat bolletjes en aarde te koop. Dat is dan weer leuk als een klein cadeautje.

4 thoughts on “Straatnamen

  1. Toevallig zag ik gisteren bij een bloemenwinkel een bak met geluksklaver staan en moest direct aan jullie denken. Toch leuk als je zo’n vrolijk adres hebt!

Comments are closed.