Even slikken

Met verbazing keek ik naar deze reclame. Een ontbijt in een flesje…? Zoiets was er al langer, maar volgens hersenprofessor Scherder niet echt aan te bevelen. Want kauwen heeft een functie. En even rustig ontbijten is ook veel beter dan haastig een drankje naar binnen gooien.

Maar de meeste verbazing betrof de nutriscore. Een A-score. Alsof er niks beters en kant en klaar puur natuur te koop is. Een peperduur flesje, met daarin melk, vezels, een smaakje maar geen suiker? En lang en zonder koeling (!) houdbaar.

Waarom zou je dat tot je nemen? En waarom hebben al die jonge mensen toch zo’n haast? Kun je nou niet even ’s avonds een schaaltje havermout (oh nee, dat heet nu overnight oats) of een boterhammetje klaarmaken en dan ’s morgens even 3 minuten zitten en eten?

Nee, dit dus. Om onderweg op te slurpen, in je eentje. Een plastic flesje met een drankje. Wie heeft het nog over een afvalprobleem?

Welkom in de nieuwe wereld, zonder boeren en koeien, maar met zulke idioterie. Hoogstwaarschijnlijk bedacht in een oh zo wetenschappelijke Foodhub.

Bah, mag ik een teiltje

8 thoughts on “Even slikken

  1. Wat mensen naar binnen werken maak ik me al niet meer druk over maar dat dit weer wat toevoegt aan de plastic berg is wel ernstig.

  2. Waarheen leidt de weg die wij moeten gaan… Schoot me zomaar in de gedachten

  3. Steeds meer van ons eten komt meer en meer uit fabrieken.

    Boeren worden hierdoor steeds meer buitenspel gezet ….

    Bezorgde groet,

  4. Wordt dit ons voedsel als de boeren uit ons land verdreven zijn?
    Het moet niet gekker worden.

Comments are closed.