Ooievaars

In het noorden van het land zie je veel vaker ooievaars als hier in het westen. Al zitten er in onze buurt nog best wel wat, gelukkig.

Maar rijdend door Drenthe zagen we regelmatig wat ooievaars in de weilanden staan of overvliegen. En dan zijn ze duidelijk herkenbaar. Ooievaars vliegen met een gestrekte hals, reigers houden hun hals gebogen.

Maar toen we op een avond terug reden naar ons hotel zagen we ineens wel heel veel ooievaars op een kluitje. De boer was aan het werk en ploegde een stuk grond om. Dat zal wel een heleboel gemakkelijk op te sporen voedsel voor die ooievaars zijn.

Dus stopte Leo en kon ik een foto maken. Helaas zijn ooievaars ook nogal schuw, want er waren er ook al weer een paar gevlogen toen ik mijn telefoontje op hen richtte.

Nou ja, in ieder geval kon ik er nog zo’n stuk of zeven in beeld vangen. Het blijft bijzonder!

6 thoughts on “Ooievaars

  1. In het Uithofpark waar ik altijd wandel, zijn er ook twee!
    Maar dit jaar zag ik ze nog niet.

  2. Een echt mooie vogel vind ik de ooievaar. Zoveel heb ik er nog bij elkaar gezien.

  3. Toch altijd leuk als je een ooievaar spot. Hier in de omgeving zie je ze weinig. Er staan wel twee van die hoge palen in de hoop dat er ooievaars zullen gaan nestelen. Groot Ammers, het ooievaarsdorp is hemelsbreed niet zo ver hier vandaan.

Comments are closed.