Overbodig

Vorige week ging ik mijn medicijnen ophalen. Jammer genoeg is het altijd een flinke zak voor de komende drie maanden. Maar deze keer was het wel een heel groot pak.

Ik kreeg namelijk niet alles in grootverpakking mee, maar telkens voor 30 dagen in aparte doosjes. Met in elk doosje ook nog eens de uitgebreide bijsluiter met de mogelijke bijwerkingen. Tel er bij op dat van sommige tabletten er alleen maar een halve dosering is en ik dus twee tabletten in plaats van één moet slikken. Dat worden dan dus 60 tabletten voor één maand.

Bron: Google foto’s

Alles bij elkaar een hele zooi. En daar erger ik me dan aan. Want al dat papier kan meteen in de kliko. Na een aantal jaren weet ik wel welke bijwerkingen er zijn. Eén vel per medicijn zou dus al ruim voldoende zijn.

En zo rommelen we allemaal maar een beetje aan. De ene instantie verbiedt de plastic rietjes, de ballonnen en de plastic zakjes, terwijl de andere instantie lustig rond strooit met papier en verpakkingen.

Niet dat het helpt als ik hier klaag. En protesteren bij de apotheek helpt ook niet. Maar ik moest het gewoon even kwijt. Grrr….!!

8 thoughts on “Overbodig

  1. Plastic zakte, doosje, bijsluiter, blister het kan niet op….

  2. Bij mij ook altijd al die papierhandel en net als bij jou gaat het rechtstreeks de doos voor oud papier in.

  3. Herkenbaar, ik slik zelf niets maar haal altijd de medicijnen van manlief. Deze maand is hij met iets nieuws begonnen om uit te proberen,krijgt hij 450 tabletten…..Moet er 4 per dag gebruiken en onduidelijk is of het wel werkt. Wat hier al geschreven werd, je moet ook nog een iedere keer betalen voor de zgn uitleg.Wij hebben daar wel ens tegen geprotesteerd maar dat hielp ook niet, betalen moet je.

  4. Idioot gewoon! Echtgenoot moet elke dag een bepaald tablet slikken, dat vertraagd (retard) werkt voor die dag. Tabletten waren opeens niet meer verkrijgbaar, alleen in kleinere dosering en dus niet vertraagd werkend. Dus moest hij maandenlang ipv 1 elke dag 8 tabletten nemen. Het waren hele kleintjes en het doorslikken moest echt met iets van vla of yoghurt, anders bleven ze in de keel steken. Ontzettend vervelend allemaal, maar oké…. Gelukkig is het nu weer één tablet. Maar het gaat even om al die doosjes, al die papieren uitleg in ELK doosje en al die blisters.
    Je betaalt ook nog een bedrag voor de ‘uitleg’ tijdens de uitgifte van in feite hetzelfde spul. Je kunt er kwaad om worden, maar het systeem is domweg niet te wijzigen.

Comments are closed.