Niet begrepen

Midden in het bos, op een grote stapel gekapt hout ligt een groen plastic zakje. Het is een zakje met hondenpoep. Ik herken het meteen, ook al heb ik geen hond.

Dat wat je hond achterlaat, neem je op met zo’n zakje. En dat werp je dan later in een vuilnisbak. Zo wordt het bos niet bevuild, maar blijft er ook geen plastic achter in de natuur.

Het baasje van de hond was ongetwijfeld van goede wil, maar helemaal begrepen heeft hij de maatregel natuurlijk niet. Nu heeft zijn handeling geen enkel nut gehad.

Of heeft hij misschien gedacht dat het toch niet zo veel uit zou maken. In het bos leven immers allerlei dieren, die ook zo nu en dan hun behoeften moeten doen. Dus zou zo’n hondendrol nog veel uitmaken?

Ik denk het eigenlijk niet. In een groot bos maken al die drollen niet zo veel uit, al komen er wel heel veel honden. Maar in de stad heeft het veel meer zin. Je wilt tenslotte niet dat je kinderen tussen de hondenhoopjes moeten spelen.

7 thoughts on “Niet begrepen

  1. Hier hangen de zakjes wel aan de hondenlijn, maar worden ze niet gebruikt!!
    Voor de goede orde, wij hebben geen hond!

  2. In het bos mag een hond best poepen, wat mij betreft, die drol is zó weg. Een vos holt ook niet met plastic zakjes rond per slot. Maar waarom dat plastic zakje achter laten…

  3. De goede hondenbezitters niet te na gesproken maar er is op dat geboed nog veel te verbeteren,

  4. De hond kan er niets aan doen, de baas des te meer. Jammer dat je deze foto’s kunt maken.

  5. In plaats van half werk te doen, kan men de poep beter opzij schuiven dan het in plastic laat liggen.

  6. Ik heb ook geen hond, maar kan mij wel ergeren aan diegenen die hun hond laten poepen en het niet opruimen. Wat je zegt, in een speeltuintje in onze straat bijvoorbeeld, het is voor veel mensen blijkbaar met hun hond in hoge nood, de eerste stop. Ondanks het verbodsbord wat de gemeente heeft geplaatst. Ik ga er niet meer heen met de kleinkinderen, zo goor…

Comments are closed.