Even wachten

Ik was blij om op diverse plaatsen in het gras borden te zien, waarop stond “Niet maaien”. Want zo krijgen de bloemen de kans om op te komen, te bloeien en zaad te zetten. Dat geeft niet alleen een vrolijk gezicht bij de mensen, ook de insecten varen er wel bij.

Gelukkig zien steeds meer gemeentes in dat een strak gazon niet zaligmakend is. en het bespaart natuurlijk ook een tijdje een machine met maaier uit 😉

Hopelijk helpt het ook de insecten, want daar zijn er steeds minder van. Wie vroeger een ritje maakte, moest na afloop zijn ruit of bumper schoonvegen. Dat hoeft al een tijdje niet meer. Makkelijk aan de ene kant, verdrietig aan de andere…

Nu is het weer wel toegestaan om te maaien en hier in de buurt ruik je dat ook. Zo’n heerlijke geur van pas gemaaid gras.

4 thoughts on “Even wachten

  1. Hier maait de gemeente ook niet en de bermen zien er zo vrolijk uit! Alleen heeft Rijkswaterstaat er blijkbaar lak aan, want die maaiden de dijken netjes glad. Navraag bij de natuurvereniging leerde mij dat het een foutje was vorig jaar, maar dit jaar werd hetzelfde foutje weer gemaakt………

  2. Vorig jaar en ook dit jaar viel het ons juist op dat we veel insecten op de autoruit hadden toen we de lange rit naar Italië reden. Misschien werpen dit soort acties hun vruchten al af?

Comments are closed.