Moet dat nou?

De afgelopen maanden waren een paar keer in de Achterhoek en Twente. Prachtig landschap, waar we met veel plezier hebben rondgetoerd en gewandeld en ik ook diverse keren over blogde.

Maar waar we ook diverse malen stuitten, waren op grote borden of spandoeken met protesten. Tegen de komst van enorme windmolens. Molens van meer dan 230 meter hoog, die het landschap beslist niet zullen verfraaien. Om nog maar te zwijgen over de schade aan vogels en de menselijke leefomgeving. Want stel je eens voor, zulke joekels die vrijwel constant staan te draaien….

Het doet me pijn om te zien dat wij mensen telkens weer de aarde op een of andere manier geweld aan doen. Ik snap natuurlijk heus wel dat we, met onze manier van leven, steeds meer energie nodig hebben.

Maar als ik lees dat die grote wieken niet te recyclen zijn en dus maar begraven worden. Probleem nu even weg, straks -de generaties na ons- moeten ze het maar zien op te lossen.

Kunnen we daar nou geen betere manier voor bedenken?

8 thoughts on “Moet dat nou?

  1. Het gebruik van zogenaamde schone energie is nogal dubbel aangezien er nog niet echt nagedacht word over wat er met zonnepanelen, windmolens moet gebeuren als ze versleten zijn . Om het nog maar niet te hebben over waar accu’s van electrische fietsen etcetera belanden nadat ze niet meer bruikbaar zijn. Net als het feit dat we allemaal roepen nee niet bij ons in de achtertuin ,terwijl we allemaal steeds meer electriciteit gebruiken en ja , de grootgebruikers zijn de grote vervuilers, maar zonder consumenten ook geen producenten!!!!!!!!!

  2. Niemand wil zoiets in zijn achtertuin, maar ook kan/wil niemand terug qua elektriciteitsverbruik, dus er is in feite geen oplossing.

  3. Ik ben voor windmolenparken op zee.Volgens mij wordt daar ook aan gewerkt. Maar individueel minder energie gebruiken daar moeten we allemaal ons best voor doen.

  4. De datacenters zijn de grote energie verbruikers. Is dat nu echt nodig? En al die elektrische auto’s en fietsen? En hoe meer mensen hoe meer energie er nodig is.

    Ik vind ook dat het landschap er niet op vooruit gaat, en dat is zacht uitgedrukt.
    Maar er spelen natuurlijk op de achtergrond belangen mee, die wij niet weten, en dat is misschien maar gelukkig.

  5. het elektriciteitsverbruik neemt ieder jaar toe. En niemand wil bijdragen aan een oplossing, dat schiet dus ook niet op. Niemand wil een kolencentrale is zijn buurt, Gaswinning wil ook niemand water meer, velden met zonnepanelen kosten landbouwgrond, kerncentrales wil niemand, windmolens maken lawaai en ontsieren het landschap… Maar werken aan oplossingen wil men ook niet.

Comments are closed.