Landgoed Twickel

Bron: Google foto’s

Tijdens ons verblijf in Enter maakten we ene wandeling over Landgoed Twickel. Nou ja, maar een een klein stukje van dat landgoed, want het beslaat 4.400 hectares. Daar zijn dus vele mooie en lange wandelingen te maken.

Wij waren er op een zondag en het was prachtig weer. Er waren dus meer wandelliefhebbers, maar hoewel we veel mensen tegenkwamen (en ook veel honden) was er ruimte genoeg. Niemand liep elkaar in de weg.

Het kasteel Twickel wordt nog bewoond en is dus niet toegankelijk. We stonden ervoor en ik had Downton-achtige visioenen. Grote zalen, trappen, veel antiek en kunst. Maar ja, dat konden we dus niet met eigen ogen zien.

Maar de fantasie verbleekte bij de pracht van de natuur. Weidse vergezichten, hoge bomen, stille doorkijkjes en dat alles omhuld met een waas van aardse geuren en vogelgezang.

We liepen een flink stuk en onderweg zochten we een bankje op om ons brood op te eten en wat te drinken. Genieten in optima forma.

6 thoughts on “Landgoed Twickel

  1. Jullie boften met dat prachtige weer Els. Het is echt mijn favoriete landgoed, wij zijn er verschillende malen geweest. De moestuin daar is een sieraad.

  2. Dat ziet er idd niet verkeerd uit. Zoiets moet toch een kapitaal kosten als je daar wil wonen.

  3. Mijn geheugen zegt mij dat een oud-studiegenoot de beheerder van Landgoed Twickel is geweest. En dat hij ooit een excursie regelde op het landgoed.

    Maar details ben ik intussen helemaal kwijt

    Vergeetachtige groet,.

Comments are closed.