Communicatie

Leo kreeg een oproep voor controle in het Oogziekenhuis. Tenminste… dat dacht hij.

Nou staat het Oogziekenhuis al sinds 1948 aan de Schiedamse Vest. En daar reed ik hem dan ook naar toe. Fijn parkeerplekje gevonden en Leo ging naar de afspraak. Ik zou wachten en omdat het lekker weer was, besloot ik een wandelingetje te maken. Tijd zat, want zo snel gaan de afspraken niet, weten we uit ervaring.

Maar het liep anders. Leo was al heel snel weer terug. Ik was nog niet uitgewandeld toen ik zijn telefoontje kreeg. Die afspraak was niet in het Oogziekenhuis, maar op een ander adres. Ja, het stond in de brief, maar echt heel in het oog springend was dat niet gedaan.

Bron: Google foto’s

En dat vind ik dan raar, in een tijd met zoveel communicatie mogelijkheden. Zoveel moeite is het niet om een stukje tekst wat opvallender te maken.

Elke Rotterdammer rijdt zowat blindelings (!) naar het Oogziekenhuis. Het is een instituut en niet alleen in Rotterdam. Ja, natuurlijk hadden we de brief goed moeten lezen. Maar na 73 jaar een ander adres, dat had wel even wat duidelijker en in grotere letters vermeld mogen worden. Ik vind dit een gevalletje van mis-communicatie.

5 thoughts on “Communicatie

  1. @Wieneke: Het ziekenhuis zelf zit nog steeds op het oude adres, maar sommige controles worden nu uitgevoerd op het Haringvliet. In het gebouw waar vroeger de Travelkliniek was.

  2. Ik had precies hetzelfde gedaan als jullie, denk ik. Op facturen van bedrijven staat vaak in grote rode letters: let op ander adres. Oogziekenhuis = Schiedamse Vest, je weet niet beter als Rotterdammer. Waar is het nu dan?

  3. Ja, dat ben ik met je eens. Vaste gewoontes … het duurt bij mij bijvoorbeeld best lang voor iets nieuws er weer in zit

Comments are closed.