Tijd vliegt

De tijd vliegt als je plezier hebt, zegt een spreekwoord.

En zo is het maar net. Want vandaag is het alweer precies 5 jaar geleden dat ik een hartoperatie onderging.

Wie me toen gevraagd had hoe mijn leven er over 5 jaar zou uitzien, had ik beslist even glazig aangekeken. Vijf jaar….? Mensen, dan kon er zoveel gebeuren. Maar of ik dat dan allemaal wel mee zou maken? Hoewel ik niet pessimistisch van karakter ben, leek me dat toen een vrijwel onoverbrugbare periode.

En kijk nu. Ik leef nog steeds in goede gezondheid. De hulp waar ik toen niet buiten kon, heb ik al lang niet meer nodig. Ik vul mijn dagen met allerlei “drukke” bezigheden, maak plannen voor de toekomst. Al zit er soms een onverwachte kink in de kabel. Want wie rekende nou op die malle C-crisis?

Het leven schotelt ons soms iets heel anders voor. En of we willen of niet, we zullen het er mee moeten doen. Ik bezie het leven maar van de zonnige kant en ben vooral elke dag blij dat het al weer zo’n lange tijd prima met me gaat.

12 thoughts on “Tijd vliegt

  1. Zolang het goed gaat en we niet besmet raken mogen we inderdaad niet klagen, integendeel…

  2. Geweldig Els dat je dit blog vandaag zo zonnig kan maken. Geniet maar van iedere dag.

  3. Sjonge, alweer 5 jaar… Heerlijk dat het zo goed gaat en voor zover ik het kan beoordelen maken jullie van elke dag samen een leuk feestje. Ga vooral zo door !

  4. Dan is die vijf jaar toch een mijlpaal, Els. Ik weet nog hoe we als regelmatige lezers van jouw blog allemaal schrokken van het bericht en kijk eens waar je nu staat. Gefeliciteerd!

  5. Oh ja, ikweet het nog precies. In de week ervoor hadden we nog ‘een dagje’ gedaan. Het is zo fijn dat het zo goed is verlopen. Gefeliciteerd allebei!

  6. Het betekent ook dat ik je al meer dan vijf jaar dagelijks volg, want ik kan het me nog goed herinneren. Bloggersvriendschap, ook al zo bijzonder.

  7. Ik ben ook zo blij, Els, dat het zo goed met je gaat en dat we samen weer zoveel leuks kunnen doen. We maken van elke dag een zonnige dag!

Comments are closed.