Winkelen

In de stad komen we nog maar weinig en dat ligt niet alleen aan de huidige omstandigheden.

Worden we oud, dat wij de winkels niet meer zo leuk vinden? Was het vroeger inderdaad allemaal leuker, mooier, beter…? Nou, vast niet. Maar toch… toen was alles nog niet zo geglobaliseerd.

Neem nou zo’n winkel als Jungerhans. Midden in de stad een baken om altijd wel even binnen te lopen. Je te vergapen aan het mooie porselein, glanzend bestek, glazen in alle soorten en maten.

Heel wat huishoudens werden vanuit deze winkel voorzien van alle benodigdheden. Misschien gebruikt men dat servies of bestek nog steeds, na zoveel jaren.

Heb ik zelf nog iets? Ja zeker, in de kast staat nog een theekopje van mijn schoonmoeder. Het merkje op het schoteltje laat geen twijfel mogelijk. Inderdaad van A. Jungerhans, Rotterdam.

8 thoughts on “Winkelen

  1. Oh ja, een prachtige winkel was Jungerhans. Als kind heb ik me staan vergapen aan de schitterende Sinterklaas- en Kerstetalages van De Bijenkorf. Die waren geweldig!

  2. Ik denk dat het inderdaad met de leeftijd te maken heeft. Vroeger kon ik bijvoorbeeld gerust een dag in de Bijenkorf door brengen, op mijn gemak alles bekijken. Nu interesseert het me niet meer.

  3. Vroeger waren de winkels kleiner en met meer artikelen en trof je in verschillende steden ook verschillende winkels aan. Nu vind je in elke stad dezelfde winkels. En vaak ook nog meerdere filialen. Wij komen ook nog zelden in de stad.

Comments are closed.