Puzzelen

Al eerder kreeg ik een puzzel te leen van Lies. Als rasechte verzamelaarster groeit één puzzel kopen bij haar al snel uit tot een hele verzameling. En die puzzels zijn op zich ook weer verzamelingen, van tegeltjes, putdeksels, boekenwinkels of, zoals deze, van naaispulletjes. En gelukkig vind ze het geen probleem een puzzel uit te lenen, waar ik dan weer graag gebruik van maak.

Ik vond deze afbeelding wel een beetje bij mij passen, al moet ik bekennen dat mijn naaidoos er lang niet zo geordend uitziet. Dat is dan weer een puzzel van een andere orde.

Ik begon er op zondagmiddag mee. Het was nog een hele klus om alle bruine houten randjes goed passend en rond te krijgen. Maar daarna schoot het beslist wel op. Lekker zoeken tussen alle kantjes en randjes en op zaterdagavond was ie klaar.

Nog even mag deze puzzel onder de glasplaat van onze tafel liggen. Dan gaat ie uit elkaar en hoop ik de volgende bij Lies te mogen lenen.

7 thoughts on “Puzzelen

  1. 500 stuks zag ik in de gauwigheid, dat is ook mooi te doen, meer vind ik dan ook langdradig worden. Wel een mooie moet ik zeggen.

  2. Vakjesmatig heeft iets weg van een leesplankje die ik ooit als puzzel 2e hands kocht. Punt was wel dat daar steeds dezelfde kleuren in terugkwamen. Was overingens nog nieuw in het plastic. Na de eerste corona-uitbraak heb ik er een stuk of 200 online gezet. Gaat dan maar om maximaal 180 stukjes anders worden de stukje te priegelig op het scherm. Met de goeddraai-optie aan kan dat tot 45 minuten duren. Staan onder m’n naam.

  3. Dit is wel een heel bijzondere, meestal zijn het landschappen. Onze dochter zou hem prachtig vinden, zij puzzelt ook veel.

Comments are closed.