Privé

Een paar maanden geleden vroeg ik op gymles om het telefoonnummer van een -op dat moment- zieke mede-gymster. Degene aan wie ik het vroeg wilde me dat nummer al geven, toen ze werd tegengehouden door een ander. Dat mag je niet zo maar doen, dan schaad je de privacy.

Oké. Het zou dus via een omweg moeten. Eerst moest de betreffende mevrouw gevraagd worden of ik dat nummer wel zou mogen hebben…. Hoewel ik het nogal ver gezocht vond voor iets simpels, stemde ik er uiteraard mee in. En gelukkig, een paar uurtjes later had ik het betreffende telefoonnummer en kon ik even een whatsappje sturen en beterschap wensen 😉

Nú moet je bij een -vooraf telefonisch- gereserveerd restaurantbezoek een aantal vragen beantwoorden, je naam, adres en telefoonnummer achterlaten. Die gegevens zouden eigenlijk meteen na je bezoek vernietigd moeten worden. Maar… dienen nu nog even bewaard te blijven, zodat ze, indien noodzakelijk, bij een later contactonderzoek gebruikt kunnen worden.

Guttegut, wat kan alles toch snel veranderen. Eerst op je vingers getikt worden, al ging het alleen maar om je meeleven te kunnen tonen. Nu je gegevens achterlaten zonder ook maar enigszins te kunnen controleren wie die zoal in kunnen zien….

Kunnen jullie er nog chocola van maken?

10 thoughts on “Privé

 1. Mijn gegevens zijn om diverse redenen openbaar.
  Waarbij ik stel dat ik niets te verbergen heb.
  Toch is terughoudendheid belangrijk.
  Er blijven altijd mensen met slechte bedoelingen.

  Terwijl jij op dit moment juist alleen maar goede bedoelingen had!

  Stille greot,

 2. Ja, dat is inderdaad wel wonderlijk! Qua privacy zit dat waarschijnlijk niet helemaal goed, maar ik neem aan dat het overmacht is vanwege corona.

 3. Schijnveiligheid is het en niks anders. We zijn niet veilig en we hebben geen zekerheid. Nergens! Dat is nooit zo geweest en dat zal nooit anders worden. Rondvraagje gedaan in mijn kring of er al iemand in een restaurant is geweest voor lunch/diner. Niemand! Geen zin in, de lol is er vanaf.

 4. Nou daar heb ik niet eens over nagedacht. Maar ja, ik begrijp de reden. Niemand zegt dat het zekerheid biedt, maar toch kan dat contactonderzoek nuttig zijn

 5. Dat hele contactonderzoek is een schijnzekerheid. Net als zoveel andere verwarrende regels.

 6. Gek eigenlijk he … Nog zoiets: op je werk wordt je toegevoegd aan de Whatsapp groep terwijl je geen zakelijke telefoon krijgt. Om vervolgens er andere verplichte apps erop te zetten die voor het werk van belang zijn. En voor alles wordt je privénummer gebruikt. Privacy?

Comments are closed.